Ideeën om te decoreren met donkere meubels

We zijn bang en vermijden ze, maar als u ze in uw huisdecoratie opneemt, kan dit super actuele resultaten en met een extra elegantie opleveren

Meubels gemaakt van licht hout en gelakt in tinten zoals wit, beige of greige, kunnen ruimtes uitbreiden en lichter maken. Om te voorkomen dat het eentonig wordt, kunnen donkere meubels geweldige bondgenoten zijn om de decoratie meer persoonlijkheid te geven. Van meubels uit andere tijdperken die een meer klassieke en traditionele stijl oproepen tot moderne, eigentijdse kamers met hun eigen licht. Met deze trucs om donkere meubels op te nemen, wint u in stijl en elegantie.

Hoe versier je met donkere meubels?

Traditioneel relateren we decoratie met donkere meubels aan kamers waarin classicisme de boventoon voert, met stukken met een groot visueel gewicht en veel volume. Maar in werkelijkheid zijn de meubels in edel hout of gelakt in kleuren zoals grijs of zwart perfect geschikt voor modernere omgevingen. Ze zijn zelfs de ideale bondgenoot om contrast te creëren en voor warmte te zorgen.

Hoe versier je een woonkamer met donker meubilair?

Als uw huis een ruime en lichte woonkamer heeft, sluit dan niet uit dat u voor bepaalde meubels donkere tinten gebruikt. Bovendien, wanneer rechte lijnen de boventoon voeren en bloeien worden genegeerd, krijgt kleur een prominente plaats en biedt het een pluspunt van verfijning en moderniteit.

De verhouding tussen kleur en licht

Om een ​​kamer met donkere meubels te versieren, of het nu een slaapkamer, een woonkamer of een eetkamer is, is de sleutel om verlichting in evenwicht te brengen en donkere kleuren te combineren met zachtere. Door de afwezigheid van licht kan de ruimte kleiner aanvoelen als er geen contrast is met tinten zoals bijvoorbeeld wit, beige of ivoor.

Verbeter de warmte met donkere meubels

Met een console, een dressoir of via een plank. Wanneer muren, plafonds en zelfs de bank wit zijn, kan het effect een beetje koud en een beetje zielloos zijn als je geen stukken toevoegt die volume en warmte bieden. Donkere houtsoorten, zoals walnoot, mahonie, wengé of eik, zullen opvallen op witte muren. Hetzelfde geldt voor gebeeldhouwde stukken die in het zwart zijn geverfd en die zich aan elke stijl kunnen aanpassen zonder karakter te verliezen.

More Stories
Ideeën om uw keuken licht te geven