Oude meubels terughalen

Het is het moment van de tweede hand, van de recycling, van de restauratie, van het redden van oude stukken die op zolder zijn veroordeeld en ontdekken dat ze uniek, mooi zijn en een karakter hebben dat moeilijk te vinden is op grote oppervlakken. Haal vintage mode in huis, versier met stukken van gisteren en geef het de beste stijl van vandaag.

Stel je voor en sta versteld

Je bent duidelijk dat je graag een timmermantafel zou willen vinden om hem als dressoir in je hal te plaatsen … Oké, maar wat als je in plaats van op zoek te gaan naar iets zo specifieks, je geest opent en je laat verleiden door de stukken die je ziet? U kunt verliefd worden op een ander dat heel anders is dan dat u een gebruik ziet waar u niet aan had gedacht: deuren als hoofdeinde; een aanrecht als keukeneiland; een kleine koelkast als nachtkastje; een console die, door een wasbak toe te voegen, een badmeubel wordt … De mogelijkheden zijn er zoveel als je charmante stukken ziet.

Ze zien er altijd goed uit

Welke stijl je ook hebt, gebruik de kleuren die je gebruikt. Geen probleem. Een oud stuk ziet er altijd goed uit. Zelfs in combinatie met avant-gardistische meubels. En nog een genade: je hoeft geen fortuin uit te geven. U kunt een oud meubelstuk terugvinden bij uw ouders of grootouders, origineel laten of een verflaag geven met een verrassende kleur: mosterd, diepblauw, olijfgroen …

Maar het is afgebroken!

En wat is het probleem? Het verstrijken van de tijd geeft de antieke meubelen “solera” en de imperfectie geeft schoonheid en veel charme. We hebben het niet over vallende delen, roestige scharnieren of houtwormgaten. Daar moet je een oplossing aanbrengen zodat deze gebreken het stuk niet beschadigen.

Is het een merkstuk?

Als je een antiek meubelstuk van een bepaalde firma wilt kopen, zorg er dan voor dat ze je geen kat voor een haas geven en dat ze je een imitatie verkopen. Hoe? Zoek naar onderscheidende kenmerken van die handtekening op het meubilair of vraag certificaten of vouchers van de verkoper om de authenticiteit van het stuk te bevestigen.

Wil je het online kopen?

Vraag om foto’s. Veel. Vandaag is er geen excuus om ze niet te sturen. Je moet duidelijk de grootte van het meubilair en de staat van conservering zien. En vertrouw geen korte beschrijvingen of voordelige prijzen. Oude stukken worden gewaardeerd en dat betekent dat u alle informatie die u nodig heeft kunt opvragen voordat u beslist en zegt “Ik wil het”.

More Stories
Google Nest Mini