Ideeën voor raambehandeling

Ramen (en toegang tot natuurlijk licht) kunnen een ruimte maken of breken, maar het belang van raambekleding wordt vaak over het hoofd gezien. Raambekleding kan functioneel, puur decoratief zijn of een evenwicht vinden tussen beide, afhankelijk van uw ruimte en de hoeveelheid natuurlijk licht die u ontvangt en verkiest. Of het nu gaat om volle en vloeiende gordijnen, moderne bekledingen, klassieke gordijnen, Romeinse tinten of luie luiken, de ideeën die voor ons liggen, zullen zeker een beter zicht in huis inspireren.

Doorzichtige witte gordijnen

Als u geen ramen heeft, kiest u transparante panelen voor maximaal licht. Ze helpen voorkomen dat de kamer te afgesloten wordt.

Klassieke luiken

De klassieke witte luiken vormen een aanvulling op het monochrome kleurenschema en de tijdloze maar eigentijdse stijl van de bank en salontafel.

Jaloezieën van rotan

Rattan-jaloezieën laten een beetje natuurlijk licht binnen terwijl ze toch wat privacy bieden.

Dubbele blinds

Verdubbel voor extra dimensie en minder lichtfiltratie.

Kleurrijke bekleding

Als je bang bent om het te overdrijven met kleur, maar een beetje pop wilt toevoegen, kies dan voor gordijnen met een neutrale basis en kleurrijke bies. Of kies een omkeerbare stof en kijk naar de neutrale tint binnenin.

Meerkleurige gordijnen

De plaid van schapenvacht, metallic accenten en meerkleurige gordijnen vormen de perfecte mix van gezellig en cool. De kleurrijke, losse gordijnen voelen zowel modern als ontspannen aan. Bovendien versterkt niets de leuke factor als een speelse schommelstoel.

Samenhangende patronen

Het bijpassende behang, gordijnen, beddengoed en hoofdeinde creëren een prachtige achtergrond voor een goede nachtrust, terwijl de kleurrijke kussens net genoeg contrast toevoegen.

More Stories
Verlichtingstips voor beginners