Wat voor gordijnen passen bij jou?

We hebben allemaal wel een keer een idee gehad om het interieur van een kamer te veranderen. Maar die ramen houden ons van het doel af. We vragen ons wel is af: “Hoe kies ik de juiste gordijnen om de ruimte compleet te maken?”.  Als je iemand bij je thuis uitnodigt wil je natuurlijk niet dat je een dekbedovertrek als raamdecoratie hebt hangen! Voordat je toch deze beslissing maakt geef ik je een aantal handige tips om voor iedere stijl passende raamdecoratie te kunnen vinden.

Bepaal  je budget

Je hebt wel is in een bouwmarkt gestaan en kant en klaar gordijnen zien hangen. Deze zijn bekend omdat het voor de hand liggende keus is voor een laag budget. Maar dit betekend niet dat dit voor jou ook de juiste keuze is! Tegenwoordig zijn gordijnen op maat namelijk ook betaalbaar. Als je een groot raam hebt of als je zeer hoge plafonds hebt, raad ik je aan te investeren in gordijnen op maat. Hoewel het prijskaartje hoger zal zijn, ontvang je een afgewerkte look die jezelf zou verbazen!

Gordijnen op maat zijn online verkrijgbaar en zijn in een vrij diverse verzameling kleuren, texturen en patronen. Het mooie van gordijnen op maat versus kant en klaar is dat het heel mooi aansluiting geeft. Zo heb je bij kant en klaar gordijnen namelijk het probleem dat het niet aansluit en er gaten in de ruimte ontstaan.

Sta open voor soorten stoffen en dessins

Het is belangrijk dat je weet welke soort, dessin en kleur stof je aantrekt. Er zijn op social media vele plekken waar je inspiratie op kunt doen. Zo kan je zien of het in jou ruimte ook zou passen. Kijk hiervoor bijvoorbeeld op Pinterest. Het probleem met zoveel opties die  beschikbaar zijn is het het geen verrassing dat veel consumenten standaard witte of zwarte gordijnen gebruiken. Deze keuze is op zich logisch en geeft een strakke uitstraling. Je kan tegenwoordig ook bij veel webshops gratis kleurstalen aanvragen. Stap buiten je comfortzone en zoek naar een beetje kleur of patroon!  Dit zal je misschien gaan verbazen hoe variatie een kamer kan personaliseren en hoe het voelt veranderen. Kijk voor meer inspiratie bijvoorbeeld op voordeelgordijnen.nl.

More Stories
Meubels waarmee u ruimte wint in uw woonkamer