woman doing chores cleaning bathroom at home

Fouten die u maakt bij het schoonmaken van de badkamer

Gebruik hetzelfde product om de hele badkamer schoon te maken

Omdat elk product een rol heeft. Het gaat er niet om dat u de schoonmaakkast vult met producten die u niet gaat gebruiken, maar dat u de juiste aanschaft en gebruikt. De reden is dat elk product gespecialiseerde componenten heeft om ziektekiemen en bacteriën te doden. Het toilet en de douche hebben dus een andere nodig dan de stofzuiger voor de spiegels of het scherm en de tegels.

Gebruik alleen een doek om de badkamer schoon te maken

Juist vanwege ziektekiemen en bacteriën moet het toilet met een doek worden schoongemaakt en een andere gebruiken voor de rest van de toiletten. Als je er maar één wilt gebruiken, begin dan de was en douche ermee schoon te maken en verlaat het toilet voor het einde van de badkamerreiniging. Op deze manier verkleint u het risico op overdracht van bacteriën. Was de doek vervolgens voor het volgende gebruik in de wasmachine.

Let alleen op binnen

Dat wil zeggen, we zijn zo bezorgd over het schoonmaken van het “binnen” toilet en de gootsteen dat we vergeten naar buiten te kijken. De buitenkant van het toilet of de wasbak is soms niet zo schoon als zou moeten. Oplossing: geef daar ook een doekje met schoonmaakmiddel door en droog het daarna af.

Was het gordijn niet

Als je een badkuip met een gordijn hebt, vergeet je dat vaak. Je legt het opzij om schoon te maken en zet het dan terug, maar hoe zit het met schoonmaken? Het is raadzaam om het af en toe, indien mogelijk, in de wasmachine te wassen en als het materiaal het niet toelaat, omdat in dezelfde badkuip – met lauw water met zout – of tenminste de gebieden wrijft die altijd in contact zijn met het water om te voorkomen te vormen.

Negeer de binnenkant van de lades

Vuil hoopt zich op in de badkamer omdat er vocht ontstaat. Dat vocht zorgt ervoor dat het vuil blijft ‘plakken’. En meer als u haarstylingproducten vaak gebruikt. Je moet de binnenkant van de lades en de kast controleren en ze regelmatig schoonmaken.

More Stories
Verbeter de waarde van uw huis