Verlichtingstips voor beginners

Hoeveel lampen en welk type heeft de kamer nodig? En de slaapkamer? En in de keuken of badkamer, welke kleurtemperatuur is geschikt? De antwoorden op deze en andere vragen vind je hier

Witte banken en vloerlamp

Afgezien van het algemene licht is een punt naast de bank de sleutel. Een vloerlamp of een 360 ° beweegbare wandlamp die je, als je wilt lezen, op jezelf kunt richten en als je met vrienden bent, kun je hem heroriënteren om meer omgevingslicht te geven. Een 20w LED is voldoende.

Het beste licht om tv te kijken

Plaats een lamp bij de banken of aan de muur loodrecht op de tv. Het is verstelbaar om niet te verblinden of licht van de tv weg te nemen. En dimbaar, want je hebt niet 100% van zijn vermogen nodig.

Voor de eetkamer

Installeer een hanglamp met een 2.700k LED op tafel. Het is een goed idee om een ​​as te hebben om deze een paar centimeter te verplaatsen voor het geval je de tafel moet openen omdat je gasten hebt.

Heeft u een bar?

Als het plafond meer dan 2,5 m hoog is, installeer dan twee uitgelijnde hangers. En als het minder hoog is, plaats dan strategisch de plafondspots om dit gebied goed te verlichten.

Meer licht waar u werkt

Verlicht het werkblad met schijnwerpers of led-linra’s onder de 5w- en 4.000- of 5.000k-kasten. Er zijn ongeveer 30 cm en afhankelijk van het gebied dat u moet bedekken, kunt u er een, twee of wat u maar wilt plaatsen.

More Stories
Lichtideeën: een lichtbron voor elke activiteit